Aanmelden
E-mail:

Wachtwoord:


Wachtwoord vergeten?
Nieuwsbrief
Navigatie

Appelazijn°

“Appelazijn” (Malus sylvestris) : 

Appelazijn is een volledig natuurlijk product bekomen door tweevoudige fermentatie (gisting) : van appelsap naar appelcider, en van appelcider naar appelazijn.

Het bekomen natuurlijk product behoudt alle voedingseigenschappen van de appel (het uitgangspunt) met daarbij de zuren (propionzuur, citroenzuur en melkzuur) en enzymen die gedurende de fermentatie werden gevormd.

Tot de meest opvallende indicaties waarbij appelazijn wordt gebruikt behoren maagreflux, als hulp bij de controle van type 2 diabetes, de behandeling van wratten, en bij de behandeling van jicht. In het kader van een afslankingskuur, stimuleert appelazijn de afbraak van vetten (lipolyse) : kuur van 3 tot 6 weken, met 1 tot 2 eetlepels appelazijn in een glas water, 3 x per dag.