Aanmelden
E-mail:

Wachtwoord:


Wachtwoord vergeten?
Nieuwsbrief
Navigatie

Voor wie

Het inloophuis De Kolibrie kiest er bewust voor zich niet toe te spitsen op één bepaalde chronische aandoening.
Dit omdat we van mening zijn dat – ondanks de grote verschillen in aandoeningen – mensen vaak eenzelfde proces doormaken als ze zich geplaatst zien voor de chronische uitdaging die hun ziekte of aandoening met zich meebrengt.

Als men een chronische ziekte heeft, is dat iets waar men moet leren mee omgaan. “Probeer het maar te aanvaarden” is voor veel mensen die kampen met een chronische aandoening of ziekte een vaak gehoord advies. Een chronische ziekte is men niet, maar dat heeft men. Toch vormt de ziekte een belangrijk deel van het leven en de toekomst. Het is daarom belangrijk dat mensen met een chronische aandoening er mee leren omgaan, het zien als een chronische uitdaging, als het ware een onverwachte metgezel voor de rest van het leven.
Wat goed omgaan met een ziekte precies betekent, varieert nogal van aandoening tot aandoening. Onder de noemer ‘chronische ziekte/aandoening’ vallen immers veel diagnoses: van multiple sclerose tot astma, van Parkinson tot chronische hoofdpijn, van dementie tot depressie, van… De verschillen zijn groot, maar vaak gaat men eenzelfde proces door in het leren omgaan met de chronische uitdaging waarvoor men staat.