Aanmelden
E-mail:

Wachtwoord:


Wachtwoord vergeten?
Nieuwsbrief
Navigatie

Vrijwilligerswerking

Het kloppend hart van ons inloophuis zijn de verschillende vrijwilligers die zich inzetten in functie van onze bezoekers. Binnen De Kolibrie bestaan er verschillende mogelijkheden om er te zijn voor een ander. Samen bieden we de bezoekers een warm welkom. Er werken niet alleen vrijwilligers in de spotlights, ook werken vele vrijwilligers achter de schermen. De functies variëren van gastvrouw/-heer tot administratieve ondersteuning, van klusjesman/-vrouw tot massagetherapeut, van ICT-er tot communicatieverantwoordelijke. We bieden je graag een overzicht.

Gastheren en gastvrouwen

Gastheren en gastvrouwen zorgen voor de eerste opvang van onze bezoekers. Het is heel erg belangrijk dat mensen zich welkom voelen in De Kolibrie. Als gastvrouw/-heer kom je in contact met mensen in de meest kwetsbare periode van hun leven. Het is essentieel dat je goed kunt luisteren zonder 'zelf in te vullen', betrokken bent en te allen tijde de gast en diens behoefte centraal stelt. Gevoel voor humor, het vermogen om te improviseren en een praktische instelling worden zeer gewaardeerd. Je moet zelfstandig kunnen werken, maar ook goed kunnen samenwerken. Het is uiteraard een pré als je uit eigen ervaring weet wat de impact van chronische ziekte is, maar het is niet noodzakelijk.
Als gastheer/-vrouw krijg je een opleiding aangeboden door "Kom op tegen Kanker" om om te leren gaan met allerhande situaties die je kan tegenkomen tijdens je vrijwilligerswerk in de Kolibrie. Ook kan je steeds terecht bij een van ons. Als vrijwilliger ben je immers van onschatbare waarde voor ons. We streven er dan ook naar jou iets terug te geven. We bieden je vrijwilligerswerk in een informele, warme en collegiale sfeer en bieden je mogelijkheden om je verder te ontwikkelen.

Ben jij iemand die graag en goed naar anderen luistert? Kan jij je wekelijks een halve dag vrijmaken om er te zijn voor onze bezoekers? Neem dan zeker contact met ons op.

Begeleiden van workshops en ontspanningsmomenten

Bijna dagelijks bieden wij onze gasten/bezoekers de mogelijkheid om aan te sluiten bij een workshop, groepsessie of een moment van ontspanning. Dit gaat van crea-ateliers tot mandala tekenen, van stoelturnen tot mindfullness, van massage tot gelaatsverzorging... We vinden het hierin zeer belangrijk dat deze activiteiten begeleid worden door vrijwilligers die een professionele expertise hebben in de materie waarmee ze aan de slag gaan.

De meeste vrijwilligers werken als gastvrouw-/heer, en hiervoor zijn regelmatig nieuwe vacatures. Meerdere keren per jaar start een basistraining waarin een nieuwe groep wordt opgeleid.

Ben jij een creatieve duizendpoot? Heb jij een diploma in massagetherapie? Of misschien heb je nog wel andere ideeën? Neem dan zeker eens contact met ons op!

Educatie

Heb je vanuit je professionele expertise of door levenservaring iets dat je graag wil delen met de gasten/de bezoekers van De Kolibrie? Dat kan gaan van een inspirerend verhaal over hoe jijzelf of een naaste een chronische ziekte hebt ervaren, over hoe je bent omgegaan met een diagnose... Of misschien kan jij op een andere manier een bijdrage leveren aan het welzijn van onze bezoekers? Hun iets bijbrengen over copingmechanismen, gezonde levensstijl... We horen graag van je!

Logistieke ondersteuning

Zonder logistieke ondersteuning is de dagelijkse werking van ons inloophuis onmogelijk. Wil jij wekelijks boodschappen gaan doen? Wil jij regelmatig eens de ramen lappen en het inloophuis een fikse poetsbeurt geven? Wil je mee onze communicatie ondersteunen of gaan wandelen met Nala? Allemaal dingen die belangrijk zijn en waarbij alle hulp van harte welkom is.
Kom gerust eens langs om kennis te maken.